A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Szénanátha kezelése természetesen

Pollenallergia? Kezeljük okosan és természetesen!

Mi okozza az allergiás tüneteket? Egy hisztamin nevű anyag felszabadulása a vérben. Az allergia tulajdonképpen az immunrendszer tévedése. A környezet ártalmatlan anyagaira (pl. virágpor) a szervezet úgy reagál, mintha veszélyesek lennének, és ellenanyagok (hisztamin) termelését indítja be ellenük. Normálisan az immunrendszer a különböző kórokozókkal (baktériumok, vírusok) szemben védi a szervezetet, allergia esetén az immunrendszer az ártalmatlan polleneket is ártalmasnak érzékeli. Az allergiás hajlam öröklődik. A genetikai örökség és a környezet együttes hatása alakítja ki később az allergiás betegséget.

Milyen természetes módszerekkel segíthetjük szervezetünket allergiás időszakban?

10 tanács a jobb közérzetért

Alkohol, ételek, nem mindegy, mit iszunk-eszünk!

A pezsgőnek és a vörösbornak magas a hisztamin tartalma, tovább súlyosbítja az allergiát. Egyes ételek, mint pl. a tenger gyümölcsei, a füstölt húsok, a friss paradicsom, a mogyorófélék vagy a padlizsán is magas hisztamin tartalmúak. Ezek közvetlenül is növelik a hisztamin mennyiségét, ehhez hozzáadódik az allergiás reakcióból származó hisztamin – és állandó tartozékunk lesz a papírzsebkendő.

Kevesebb stressz!

Miért romlik az allergia stresszes helyzetben? Stressz hatására a vérben megnő a hisztamin mennyisége. Ha felismerjük allergiás tüneteink és a stressz közötti kapcsolatot, tegyünk ellene! Fontos a sok alvás, ilyenkor pihen a szervezet. A testmozgás is csökkenti a stresszhormonok mennyiségét. Persze pollenallergiásoknak nem a mezei futás ajánlott.

Lelki háttér?

Keveset foglalkozunk az allergia lelki hátterével, pedig a szorongás, az elfojtott agresszió gyakran szerepel a kiváltó okok között. Az allergia diszharmónia – azaz a testi-lelki egyensúly megbomlása. Ha a lelki béke nem teljes, segítsük ezt a folyamatot az életmódváltás mellett természetes módszerekkel, jógával, homeopátiás szerekkel!

Almaecet

Az almaecet természetes hisztamin csökkentő!

Homeopátiás szer Histaminumból

Nagyon jól kiegészíti az antihisztamin kezelést, mert már a hisztamin felszabadulását is gátolja a vérben. Érdemes szezon előtt elkezdeni! Allergiás időszakban nappalra szedjük a homeopátiás Histaminumot, estére a hagyományos antihisztamint, ha szükséges.

Szerelem

A boldogság is csökkenti a stresszhormonok szintjét a vérben.

Homeopátiás szer abból az anyagból, amire allergiásak vagyunk

Készül ilyen pollenekből, parlagfűből, jó már jóval virágzás előtt elkezdeni, a szervezet immunválaszát szabályozza. Tehát nem fogunk hisztériásan reagálni egy pollenre, hanem úgy kezeljük, ahogy kéne – egyszerű ártalmatlan virágporként. A kezelésről bővebben ebben a cikkben olvashat.

Helyi méhész méze

Ha van méhész a közelben, úgy 50 kilométeres körzetben, együnk ebből a mézből szezon előtt reggel-este egy kiskanálnyit. Így a szervezetünk hozzászokik az ismerős pollenekhez!

Ha már itt a szezon mit tehetünk?

Gondoljuk végig, milyen különböző módokon tudunk ugyanarra a pollenre reagálni. Valaki égő könnyeket törölget, és sorozatban tüsszent, más levert lesz és köhécsel, nem is beszélve azokról, akik viszkető garatukat próbálják a nyelvükkel elérni. A Coryzalia többféle természetes homeopátiás szerből összeállított tabletta a szénanátha tüneteire. Főleg dugulásos, és vizes náthánál hatásos. Ajánlott mellé a hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokat csökkenti. Az egyéni tüneteket kezelhetjük homeopátiás tüneti szerekkel is.

Pollenmentes alvás

Ha lehet, ne vigyük a polleneket magunkkal az ágyba! Lefekvés előtt zuhanyozzunk, és vagy öblítsük le, vagy fújjuk át hajszárítóval a hajunkat.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!